Alleen volle batterijen aan boord

TravelXL adviseert de nieuwe veiligheidsvoorschriften uit de VS te volgen. Hierbij mogen passagiers alleen elektrische apparatuur aan boord meenemen met opgeladen batterijen.

Telefoons moeten aan boord worden geladen. 

De luchthavens en regeringen hebben deze nieuwe veiligheidsvoorschriften aangescherpt uit angst voor aanslagen. Op vele vluchten is het nu verboden de mobiele telefoons, laptops, smartphones en tablets met lege batterijen aan boord mee te nemen. Houdt hier rekening mee. Indien passagiers hier niet aan voldoen kan het zijn dat u deze elektrische apparaten moet achter laten om, indien mogelijk weer op te pakken of omboeken op een andere vlucht. De regels zijn nog zeer onduidelijk maar TravelXL adviseert geen enkel risico te lopen en om problemen te voorkomen altijd uitsluitend met opgeladen apparatuur aan boord te gaan. Alle elektronische apparaten met batterijen zoals mobiele telefoons, laptops, tablets, camera’s, e-readers, spelcomputers en MP3-spelers moet u bij de veiligheidscontrole op de luchthaven uit een eventuele beschermhoes kunnen halen en aan kunnen zetten.

Als u een een van deze apparaten op verzoek niet aan kunt zetten of niet uit de beschermhoes kunt halen, mag dit apparaat niet mee het vliegtuig in. Een smartphone met een lege batterij kan dus voor problemen zorgen.

De controles vinden plaats om uit te sluiten dat elektronische apparaten worden gebruikt voor terroristische doeleinden. Deze maatregel geldt alleen voor handbagage. In de ruimbagage mogen wel apparaten met niet-opgelade batterijen mee worden genomen.

(wijzigingen voorbehouden)