Veilig en zorgeloos op vakantie?

Lees hieronder meer informatie

Hier vind je meer informatie over de vele aanpassingen die de reisbranche heeft genomen om je vakantie zo veilig en zorgeloos te laten verlopen. Bij het boeken en voor vertrek, maar ook tijdens je reis en verblijf. Of je nu met de auto of het vliegtuig gaat, we kijken er naar uit om deze zomer weer samen op reis te gaan! 

Misschien wel goed om te realiseren dat zeker niet alle hotels tot 100 procent bezet zijn, er diverse maatregelen genomen, gericht op een goede hygiëne en andere manier van werken. Zo zal minder in buffetvorm worden gegeten, maar is er meer a la carte service aan de tafel. Die tafels worden verder uit elkaar geplaatst en er wordt gegeten in verschillende shifts. Er worden echt goede maatregelen genomen, zodat de rest van de gasten in zo’n geval gewoon vakantie kan vieren. Plus is er meer plek rond het zwembad en op het strand!

Maak een afspraak met je reisbureau

In lijn met de richtlijnen van het RIVM en ANVR biedt TravelXL een afspraaksysteem om het bezoek aan de reisbureaus te reguleren. Het systeem biedt de keuze tussen een fysieke afspraak en een video-TravelCall*(beeldbellen) met het reisbureau.

Een afspraak voor een persoonlijke video-TravelCall of een afspraak op een van de Travelcenters is via de site zo gemaakt.

ADVIES: vanwege de vele regels die regelmatig wijzigen, adviseren wij je altijd via je eigen reisbureau te boeken en met hen regelmatig contact te houden om tussentijds voor je vertrek de regels van toelating en gezondheid dubbel te checken. Uiteindelijk ben je namelijk altijd zelf hiervoor verantwoordelijk.

Reisadvies Buitenlandse zaken

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reisadvies: kies je bestemming

Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken krijg je, ook tijdens je reis, actuele reisadviezen. En je hebt met 1 druk op de knop contact met het 24/7 BZ contactcenter.

Reisapp downloaden

Vragen over de kleuren van het reisadvies

Op de meest voorkomende vragen heeft het ANVR een antwoord gegeven opdat de juridische regels en voorwaarden duidelijk zijn en je met een goed gevoel op reis kan gaan. Klik hier voor de vragen.

Reizen en op vakantie gaan ( Rijksoverheid)

Lees hier alles over de geupdate reisadviezen van de overheid. Adviezen, reisbeperkingen, luchthavens, aan boord van het vliegtuig, etc.

Reiswijzer

Kies je vakantieland en je ziet welke maatregelen er door het te bezoeken land zijn genomen en de regels waaraan je jezelf tijdens de vakantie aan moet houden. Deze verschillen veelal weinig van de regels in Nederland en Belgie.Let op: alle informatie, reisadviezen zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de betreffende overheden, lokale omstandigheden, etc. en aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend en gelden slechts ter informatie. Vraag je TravelXLcenter of Mobiele TravelPlanner naar de meest recente. Uiteindelijk is elke reiziger individueel zelf aansprakelijk om de juiste informatie op het gebied van gezondheidregels, vaccinaties, toegangs informatie van het te bezoeken land op de hoogte te zijn. Zie hiervoor de ANVR-boekingsvoorwaarden.

Verzekering

Check altijd goed of jouw doorlopende reisverzekering wel voldoende dekking biedt. Neem hiervoor contact op met je TravelXLcenter of Mobiele Travelplanner van TravelXL@Home.

 Repatriëring

Moet ik mij zorgen maken over repatriering? Deze vraag begrijpen wij heel goed of je bij een eventuele nieuwe uitbraak van het coronavirus op uw vakantiebestemming dan daar langer moet verblijven. Als u alleen een ‘losse vlucht’ heeft geboekt of zelf uw reis heeft samengesteld dan zal u zelf voor repatriering moeten zorgen. Maar heeft u een pakketreis geboekt bij een Nederlandse ANVR en SGR aangesloten touroperator dan wordt u wél gerepatrieerd. Zij hebben de plicht om voor hun reizigers te zorgen. Dus mocht het reisadvies verslechteren, dus naar code oranje gaat, dan wordt u als garantie bij de pakketreis weer naar Nederland gerepatrieerd. Dus deze zekerheid heeft u altijd bij een geboekte pakketreis bij TravelXL. 

alt_text