Veilig en zorgeloos op vakantie?

Lees hieronder meer informatie

Hier vind je meer informatie over de vele aanpassingen die de reisbranche heeft genomen om je vakantie zo veilig en zorgeloos te laten verlopen. Bij het boeken en voor vertrek, maar ook tijdens je reis en verblijf. Of je nu met de auto of het vliegtuig gaat, we kijken er naar uit om deze zomer weer samen op reis te gaan! 

Misschien wel goed om te realiseren dat zeker niet alle hotels tot 100 procent bezet zijn, er diverse maatregelen genomen, gericht op een goede hygiëne en andere manier van werken. Zo zal minder in buffetvorm worden gegeten, maar is er meer a la carte service aan de tafel. Die tafels worden verder uit elkaar geplaatst en er wordt gegeten in verschillende shifts. Er worden echt goede maatregelen genomen, zodat de rest van de gasten in zo’n geval gewoon vakantie kan vieren. Plus is er meer plek rond het zwembad en op het strand!

Maak een afspraak met je reisbureau

In lijn met de richtlijnen van het RIVM en ANVR biedt TravelXL een afspraaksysteem om het bezoek aan de reisbureaus te reguleren. Het systeem biedt de keuze tussen een fysieke afspraak en een video-TravelCall*(beeldbellen) met het reisbureau.

Een afspraak voor een persoonlijke video-TravelCall of een afspraak op een van de Travelcenters is via de site zo gemaakt.

ADVIES: vanwege de vele regels die regelmatig wijzigen, adviseren wij je altijd via je eigen reisbureau te boeken en met hen regelmatig contact te houden om tussentijds voor je vertrek de regels van toelating en gezondheid dubbel te checken. Uiteindelijk ben je namelijk altijd zelf hiervoor verantwoordelijk!

Nieuw!

COVID CARE SERVICE van TUI en TravelXL

Ga met een gerust hart op vakantie

 • Automatisch bij TUI pakketreizen met vertrek 2020
 • 24/7 telefonisch medische assistentie
 • Geldig voor het hele reisgezelschap
 • Check hier alle details!

 

Reisadvies Buitenlandse zaken

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reisadvies: kies je bestemming

Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken krijg je, ook tijdens je reis, actuele reisadviezen. En je hebt met 1 druk op de knop contact met het 24/7 BZ contactcenter.

Reisapp downloaden

Vragen over de kleuren van het reisadvies

Op de meest voorkomende vragen heeft het ANVR een antwoord gegeven opdat de juridische regels en voorwaarden duidelijk zijn en je met een goed gevoel op reis kan gaan. Klik hier voor de vragen.

Reizen en op vakantie gaan ( Rijksoverheid)

Lees hier alles over de geupdate reisadviezen van de overheid. Adviezen, reisbeperkingen, luchthavens, aan boord van het vliegtuig, etc.

 

Reiswijzer

Kies je vakantieland en je ziet welke maatregelen er door het te bezoeken land zijn genomen en de regels waaraan je jezelf tijdens de vakantie aan moet houden. Deze verschillen veelal weinig van de regels in Nederland en Belgie.Let op: alle informatie, reisadviezen zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de betreffende overheden, lokale omstandigheden, etc. en aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend en gelden slechts ter informatie. Vraag je TravelXLcenter of Mobiele TravelPlanner naar de meest recente. Uiteindelijk is elke reiziger individueel zelf aansprakelijk om de juiste informatie op het gebied van gezondheidregels, vaccinaties, toegangs informatie van het te bezoeken land op de hoogte te zijn. Zie hiervoor de ANVR-boekingsvoorwaarden.

Gezondheidsverklaring

Niet alleen bij vertrek maar ook bij aankomst vereisen steeds meer landen dat je in het bezit bent van een gezondheidsverklaring. Helaas betekent dit in de praktijk dat elk land de eigen regels, formulieren, etc. heeft opgesteld. Check de [ Reiswijzer ] hierboven voor de details.

Griekenland

Vanaf 01 juli is het weer mogelijk om naar Griekenland te reizen door de versoepeling van het reisadvies van oranje naar geel. Wat hierbij van belang is dat de klanten wel het volgende formulier moeten invullen(minimaal 48 uur voor aankomst!) en zich op voorhand online te registeren: klik hier.

 

Waar en wanneer kunnen we weer op vakantie? 

Hier kun je deze zomer al naartoe met TUI! Een actueel overzicht met vakantiebestemmingen waar je deze zomer al naar toe kan. Elke dag vindt een update plaats.

Verzekering

Check altijd goed of jouw doorlopende reisverzekering wel voldoende dekking biedt. Neem hiervoor contact op met je TravelXLcenter of Mobiele Travelplanner van TravelXL@Home.

Heb je mogelijk verschijnselen van Corona?  Neem in dat geval zo snel mogelijk contact op met de coronalijn om je te laten testen  (0800-1202) of met jouw huisarts als je in Nederland verblijft en onze alarmcentrale via 020 592 9292 als je op vakantie bent.

 

Repatriëring

Moet ik mij zorgen maken over repatriering? Deze vraag begrijpen wij heel goed of je bij een eventuele nieuwe uitbraak van het coronavirus op uw vakantiebestemming dan daar langer moet verblijven. Waarschijnlijk heeft u verontrustende berichten gehoord dat u niet gerepatrieerd wordt als de situatie tijdens uw vakanties ineens verandert van code geel naar code oranje. Als u alleen een ‘losse vlucht’ heeft geboekt of zelf uw reis heeft samengesteld dan zal u zelf voor repatriering moeten zorgen. Maar heeft u een pakketreis geboekt bij een Nederlandse ANVR en SGR aangesloten touroperator dan wordt u wél gerepatrieerd. Zij hebben de plicht om voor hun reizigers te zorgen. Dus mocht het reisadvies verslechteren, dus naar code oranje gaat, dan wordt u als garantie bij de pakketreis weer naar Nederland gerepatrieerd. Dus deze zekerheid heeft u altijd bij een geboekte pakketreis bij TravelXL. 

PCR-test nodig voor reizigers?

Landen, bestemmingen stellen verschillende eisen wat betreft het toelaten van reizigers in relatie tot corona. Een PCR-test en een Non-Covid19-verklaring kunnen daar onderdeel van uitmaken. De GGD’s testen niet in het kader van reizen; ook geven zij geen verklaringen af. Hiervoor moet je bij een particulier gezondheidscentrum zijn. Maar waar bijvoorbeeld?

Wij adviseren geen specifiek centrum, maar we willen -omdat het voor verschillende klanten handig kan zijn te weten waar de locaties te vinden zijn- graag enkele van de mogelijkheden noemen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij www.reisprik.nl (€ 97,50), www.coronalab.eu (€ 149,95), www.klmhealthservices.com (€ 179).. Op deze websites kun je precies zien wat zij kunnen betekenen voor jou mocht je dit nodig hebben. 

Voor Curaçao geldt:

 1. Je moet voor vertrek het negatieve testresultaat van de COVID-19 PCR-test uploaden op dicardcuracao.com.
 2. Ook ben je verplicht voor vertrek de digitale immigratiekaart online in te vullen via dicardcuracao.com.
 3. Daarnaast moet je maximaal 48 uur voor vertrek digitaal een Passenger Locator Card (PLC) invullen en deze uitgeprint bij zich dragen. Ook dit kan op dicardcuracao.com.

 

RIVM gezondheidsverklaring & TUI fly COVID-19 Verklaring

De RIVM heeft het verplicht gesteld dat alle passagiers aan boord van een vliegtuig voorafgaand aan de vlucht een RIVM gezondheidsverklaring moeten printen, invullen en bij zich hebben. Klik hier om het 3e document: Download ‘Traveller public health declaration (Dutch)’.

Daarnaast dien je volgens de Europese luchtvaart autoriteiten verplicht online een TUI fly COVID-19 Verklaring te tekenen. Dit heeft TUI fly ingericht door deze verklaring te koppelen in de TUI fly webportal. Bij het inloggen om bijvoorbeeld online in te checken, word je direct gewezen op deze verplichting. Als je met TUI op vakantie gaat, én met TUI fly vliegt, moet je deze dus beide formulieren invullen!

TUI fly COVID-19 Verklaring

Na inloggen met naam en boekingsnummer wordt de TUI fly COVID-19 Verklaring getoond. De TUI fly COVID-19 Verklaring moet voor de heen- en terugvlucht worden ondertekend tot 1 uur voor vertrek. Online inchecken is pas mogelijk nadat de digitale gezondheidsverklaring is ondertekend.

Online Check-in

Na het ondertekenen van de TUI fly COVID-19 Verklaring is het mogelijk om online in te checken. Het regulier online incheck-proces volgt en je krijgt toegang tot jouw instapkaart. Online inchecken kan vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek. Op bestemmingen waar online check-in niet mogelijk is, krijg je na het ondertekenen van de TUI fly COVID-19 Verklaring de melding om je instapkaart af te halen bij de incheckbalie op de luchthaven.

Stoelreservering

48 uur voor vertrek wordt er automatisch een stoel toegewezen aan klanten die géén stoelreservering hebben gemaakt. Ook dan moet je te allen tijde eerst de TUI fly COVID-19 Verklaring ondertekenen voor je online kan inchecken. NIEUW: Een toegewezen of gereserveerde stoel kan niet meer worden gewijzigd online of via het Customer Services Center vanaf 24 uur voor vertrek voor de heen- of terugvlucht.

Vlieg je NIET met TUI fly?

Wij zijn nog in afwachting van de procedure bij andere luchtvaartmaatschappijen. Vooralsnog geldt dat wij jou dan verwijzen naar de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.  

 

Vliegen en besmetting

VAN DISSEL: “KANS DAT ÉÉN IEMAND IEDEREEN IN VLIEGTUIG BESMET IS HEEL KLEIN”

“De kans dat iedereen in een vliegtuig besmet raakt door een persoon is buitengewoon klein. Dat heeft zich nog nooit voorgedaan. Terwijl mensen brakend met ebola in toestellen hebben gezeten, bij wijze van spreken. En vaak heeft dat überhaupt geen besmettingen opgeleverd”, dat heeft RIVM-directeur Jaap van Dissel gezegd in een interview met de NOS.

Korte checklist

Boek online of in het Travelcenter

 • Gegarandeerd verantwoorde vakantiebestemmingen
 • Strikt tienpuntenplan voor hotels
 • Faciliteiten voor een fijne vakantie

Voor vertrek

 • Ga alleen op reis als je geen klachten hebt
 • Volg de richtlijnen en was vaak je handen
 • Zorg voor een goede reis- en zorgverzekering

Tijdens je reis

 • Crew en passagiers met mondkapje
 • Minder contactmomenten aan boord
 • Alleen kleine handbagage mee aan boord

Op je bestemming

 • Digitale reisleiding in je eigen taal( niet bij alle reisorganisaties)
 • Individuele transfers en excursies mogelijk
 • Alleen goedgekeurde hotels

We hebben weer zin in vakantie!

Langzaamaan versoepelen Europese landen hun maatregelen rond het coronavirus. Spanje, Italië en Griekenland geven al aan hun grenzen en vliegvelden weer te openen. Vele andere landen zullen zeker volgen. Nu ook in Nederland meer bewegingsvrijheid ontstaat, krijgen we weer zin in vakantie. Maar vooral in deze tijd hoort een veilig gevoel bij onbekommerd genieten.

Veiligheid vooropDat geldt niet alleen tijdens je vliegreis - bekijk verderop het filmpje van de KLM - maar ook op je bestemming. Hotels, resorts en vakantieparken doen er alles aan om die veiligheid te garanderen. En wil je liever met de auto op pad of toch wat dichter bij huis blijven? We hebben alle dichtbij-vakanties gebundeld. Wel zo handig. Maak alvast plannen en geniet straks veilig van je zorgeloze vakantie. In Nederland of daarbuiten.

Waarheen, welk land, welke plaats?Neem contact met ons op in geval van twijfel, vragen, etc. wij geven je altijd een objectief advies voor jouw vakantie.

Weer op vakantie met een grote glimlach! klik hier voor een korte uitleg welke aanpassingen er zijn geintroduceerd en de regels welke door jezelf gevolgd moeten worden.Team TravelXL

Écht actuele informatie nodig? Vraag het ons!

Voor het boeken van je vakantie heb je nog meer behoefte aan persoonlijk contact met je reisbureau, juist nu. Bijvoorbeeld om de mogelijkheden te achterhalen om naar een bepaalde bestemming te gaan of voor vragen over veiligheid ter plekke. De komende weken openen steeds meer landen hun grenzen voor vakantiegangers. Daarbij blijven ze maximale veiligheidsmaatregelen hanteren. Wij houden ons voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied en checken of een land, regio, stad of hotel er klaar voor is om je weer te ontvangen.

Persoonlijk adviesOok houden we de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken nauwlettend in de gaten. Laat ons je plannen weten en we vertellen je graag wat (op dat moment) de mogelijkheden zijn. Maar vanwege het voldoende afstand houden, kunnen we niet teveel klanten tegelijk ontvangen. Ga daarom naar onze website en maak een persoonlijke afspraak met ons.

Van start tot landing

Beschermd vliegen naar je vakantiestek

Nu de grenzen weer langzaam open gaan, pakken vliegmaatschappijen mondjesmaat hun vluchten weer op. Transavia gaat weer vliegen naar Spanje (Malaga), Griekenland (Athene, Heraklion, Thessaloniki) en Portugal (Lissabon en Faro). KLM start weer vluchten naar Barcelona, Madrid, Rome, Milaan, Budapest, Praag, Warschau en Helsinki. TUI Fly zal vanaf 1 juli geleidelijk de vluchten, weliswaar minder frequent, weer opstarten. De vakantiebestemmingen die als eerste aangeboden zullen worden zijn: de Griekse eilanden Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos, de Spaanse eilanden Gran Canaria, Tenerife en Mallorca en het Turkse Antalya. Ook worden er voorbereidingen getroffen om vluchten naar Curaçao en Aruba weer op te starten.

Aan boordOp luchthavens is het geen probleem om voldoende afstand te houden met andere reizigers. Maar hoe zit dat in het vliegtuig? In een informatief filmpje toont KLM welke maatregelen er op de grond en tijdens het vliegen worden genomen. Veel airlines zullen deze gaan volgen.

Aan boord Transavia: klik hier

Aan boord TUI fly: klik hier

Contact minimaliserenPersoneel en passagiers zijn tijdens het boarden en vliegen verplicht een mondkapje te dragen. Ook minimaliseren de airlines het contact met andere passagiers. Zelfs voor de catering zijn oplossingen gevonden om je tijdens de vlucht verder te beschermen. Bij aankomst op je vakantiebestemming, op de luchthaven en tijdens de transfer naar je hotel wordt er ook alles aan gedaan om je te beschermen.

10 punten voor optimale veiligheid hotels

Om te zorgen voor een vakantie die voldoet aan de hoogste hygiënenormen met betrekking tot het coronavirus stelde TUI een uitgebreid 10-puntenplan samen. Het plan gaat in op het houden van afstand, op beperktere capaciteit (en dus meer ruimte) in de hotels en vakantieparken, op alle maatregelen voor optimale hygiëne en zelfs op intensieve training van de medewerkers ter plaatse.

Tot in details doorgevoerdDe nieuwe normen zijn bedoeld voor de eigen hotelmerken, zoals TUI Blue, Robinson en TUI Magic Life, maar ook voor de diverse partners van TUI en de gecontracteerde hotels. Zo kun je als gast in hotels op veel meer plekken je handen desinfecteren. Alle kamers worden voor het inchecken grondig met gecertificeerde reinigingsmiddelen schoongemaakt, tot aan de afstandsbediening van de tv. En omdat er nog nauwelijks buffetten zijn, is de service aanzienlijk vergroot. Uiteraard alles op veilig afstand.

alt_text