Zorgeloos genieten?

Op vakantie wil je alleen maar genieten, nieuwe indrukken op doen en de mooiste plekjes zien. Om daar zeker van te zijn vind je hieronder enkele apps/ sites die het je makkelijker zullen maken. Via Google play(G) of the App Store(A) Klik op (G) of (A)

De Reisapp van Buitenlandse Zaken

Met Reisapp van Buitenlandse Zaken krijg je, ook tijdens de reis, actuele reisadviezen. En je hebt met 1 druk op de knop contact met het 24/7 BZ contactcenter.

Reisapp downloaden

Altijd op de hoogte

In de Reisapp vind je: 

  • actuele reisadviezen met praktische kaarten en een zoekfunctie
  • een startpagina met uw meest bekeken landen en uw eigen favorieten
  • een automatische waarschuwing wanneer het reisadvies van een favoriet land is gewijzigd
  • informatie over wat u kunt doen bij noodgevallen, bijvoorbeeld als u uw paspoort verliest
  • contactgegevens van alle Nederlandse ambassades, consulaten en honorair consuls
  • direct contact met het contactcenter van BZ, 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • nieuwsberichten wanneer er een crisis is
  • informatie tijdens grote evenementen

Gratis internet/ wi-fi  

Met deze finder weet je precies waar de gratis spot zitten:  G | A

Tekst vertaling  

In 90 landen je verhaal kwijt door met je telefoon een foto van de tekst te maken:  G | A

Wereldklok

Hiermee check je eenvoudig hoe laat het overal is:  G | A

Vakantiedokter

Het Zilveren Kruis geeft je deskundig advies en wijst je eventueel door:  G | A

Leuke restaurants

Om een leuk en beoordeeld restaurant te vinden:   G | A

Valutakoers omrekenen

Koersen wisselen regelmatig, dit zijn 2 omrekenmogelijkheden: G | A  of G | A

Skype is voordelig bellen

Gewoon gratis bellen of videochatten:  G | A

Share a Bill

Deze app houdt makkelijk bij wie wat krijgt van de ander:  G | A

Imagine, Ontdek en vind uit wat het is

Maak een foto van een gebouw met je mobiel en ontdek alle details hiervan  G | A

Flush

Het vinden van een WC in het buitenland kan lastig zijn, zeker als de nood hoog is. Met Flush kan je binnen enkele seconden een WC in de buurt opzoeken. Een must voor iedereen met een kleine blaas. G | A

Google Translate

De taalbarrière is anno nu geen echte barrière meer. Met Google translate was het al mogelijk om woorden in te typen en naar het Nederlands te vertalen. Met de nieuwste update kan je nu real-life met je camera teksten naar het Nederlands vertalen. G | A

HERE Maps

Met HERE WeGo, zal je alle manieren kennen om ergens te komen in uw stad, allemaal op één plek. Fiets, rijd, deel een auto, neem de taxi of de bus: HERE WeGo heeft de beste routes met de meeste keuzes om op je bestemming te komen. Vergelijk de alternatieven en kies wat het beste bij je past.Deze kaarten kan je tijdens je reis ook offline gebruiken zodat internet niet nodig is! G | A

Maps.me

De gratis kaartenapps in je mobiel verbruiken data en dat kost geld. Maps.me is dan een goede oplossing. Kaart van je bestemming downloaden en je verdwaalt nooit meer.

Google play   App Store

Yelp

Heb je honger? Yelp stuurt je naar het etablissement van je keuze: van snackbar tot sterrenrestaurants. De beoordelingen van andere eters helpen je op weg. Ook een kei in kroegen en clubs.

Google play   App Store

Weer app

Een goede weerapp is een must. Deze is gratis en geeft weekvoorspellingen voor zo'n beetje alle plekken ter wereld. Vooral de neerslagprognose is erg nauwkeurig. Zet je bestemming nu alvast in de favorieten.

Google play    App store

Met Hulp op Zak

Met deze app van de Europeesche kunt u medische informatie bekijken over uw (toekomstige) vakantieland. Wat zijn de veel voorkomende medische aandoeningen en is het bijvoorbeeld verstandig om u vooraf te laten vaccineren? De gratis app is voorzien van een uitgebreide medische vraagbaak, een medisch woordenboek in 10 talen én de nummers van alle Nederlandse alarmcentrales.

Google Play     App Store

Metro OV app

Met MetrO op zak gebruik je het openbaar vervoer als een ‘local’. Laat je niet in verwarring brengen door de naam van deze handige reisapp, want MetrO biedt informatie over metro, tram, bus, stadstreinen én intercity’s in meer dan 400 steden.

App Store

Vind je geparkeerde auto terug

'Take me to my car' is gemaakt om je auto terug te vinden, maar je kunt het uiteraard ook op een andere manier gebruiken. Je markeert immers via de GPS op je telefoon een locatie, dus je kunt het ook gebruiken om je plek op het strand terug te vinden of de locatie van je vrienden tijdens een festival. Zo zijn er vast nog tal van andere ideeën voor het gebruik van de app.

Google Play   App Store

Toiletfinder

Ja, het bestaat en het is superpraktisch voor onderweg. Met de app Toilet Finder heb je 70.000 openbare toiletten in je zak. Klinkt niet zo hygiënisch maar is wel handig, want bij hoge nood weet je precies waar het dichtsbijzijnde openbare toilet is.

App Store

WI-FI op luchthavens

Even appen, mailen op een luchthaven? mak dan gebruik van veelal gratis wifi mogelijkheden. Vaak moet je inloggen of soms een bedrag betalen. Check het overzicht als je onderweg bent. Kosten app €2,19

wifox app store wifox google play

Reisadvies & ambassades

De rijskoverheid geeft alle reizigers indien nodig advies om wel/ niet of terug te gaan. Of ben je in het buitenland in de problemen? Deze app biedt je alle gewenste info. en blijf alert!

All Around

Een beetje stad barst tegenwoordig van de hipsterbarretjes voor een mooie latte, granolabar of acai bowl. Maar waar vind je deze? Deze app geeft je nuttige en leuke plekken van restaurants, tankstations en ziekenhuizen.

GooglePlay   AppStore