Gewijzigd bagagebeleid KLM in Europa

Met ingang van 22 april a.s. (dit geldt dus voor alle vertrekkende passagiers vanaf 22 april waarvan de tickets vanaf 22 april geprint zijn) berekent de KLM in de Economy Class, voor iedere reiziger met een eigen zitplaats, kosten voor het meenemen van (ruim-) bagage. In de regel betreft dit passagiers vanaf 2 jaar, maar het zouden ook baby’s met een eigen geboekte zitplaats kunnen zijn. Dit KLM bagagebeleid is van toepassing op vluchten naar Europese bestemmingen. Het meenemen van uitsluitend handbagage (momenteel 12 kg en 1 stuks per persoon) blijft gratis. Alle actuele informatie hieromtrent vindt u onder http://www.klm.com/travel/nl_nl/campaigns/baggage/index.htm ¹. De overige bepalingen van overbagage blijven gelden in het geval u meer dan 1 koffer van maximaal 23 kilo meeneemt. Voor de meest actuele informatie over toegestane afmetingen en gewichten van bagage willen wij u ook verwijzen naar de website van KLM, waar onder http://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/baggage/all_about/index.htm één en ander wordt toegelicht.Kosten voor het meenemen van (ruim-) bagage kunnen worden vermeden als de klant, in het geval van 1 koffer van maximaal 23 kilo per persoon:

  • Flying Blue deelnemer is. Indien u nog geen deelnemer bent aan het Flying Blue programma van KLM, kunt u zich tot de dag van vertrek alsnog voor aanmelden. Hiervoor verwijzen wij u naar de eerst genoemde link hierboven. Op de betreffende pagina leest u onder het kopje ‘U kunt 1 koffer kosteloos inchecken’; de mogelijkheid om zich online te registeren. U dient zich voor iedere persoon van uw reisgezelschap, die een koffer wenst mee te nemen, aan te melden. Iedere deelnemer dient te beschikken over een eigen e-mail adres. Deelname aan het Flying Blue programma is kosteloos en het verplicht tot niets. Uiteraard kunt u zich na afloop van de reis, via de website van KLM, altijd weer als deelnemer uitschrijven.

U mag ook 1x koffer van maximaal 23 kilo per persoon meenemen als u:- BlueBiz deelnemer bent

  • - Zeeman of missionaris
  • - Sky Team Elite member is
  • - Naar Italië / Turkije / Georgië / Oekraïne / Rusland of Wit-Rusland reist

In alle overige gevallen bedragen de kosten voor het meenemen van (ruim-)bagage:Kosten per enkele reis per koffer

    €15,- per persoon per enkele reis (€30,- op retourbasis) voor één koffer van maximaal 23 kilo, als u de koffer(s) voor vertrek aanmeldt via

www.klm.nl onder‘Mijn reis of ervoor kiest dit bij het online inchecken te doen. Bij‘Mijn reis is dit mogelijk voor zowel heen- als terugreis. Bij online inchecken alleen per enkele reis (voor de terugreis dient u dit op de bestemming opnieuw te doen).

  • €30,- per persoon per enkele reis (€60,- op retourbasis) voor één koffer van maximaal 23 kilo, als u de koffer bij check in op de luchthaven (zowel via balie als de self service automaten) aanbiedt.